ΛΑΙΚΑ, ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ


Μόλις βγήκε στην κοινή θέα η κλειδαρότρυπα, οι Ελληνες τα ξέχασαν όλα και κόλλησαν. Σπουδαγμένοι εισαγγελείς όλοι τους, κατηγορούν, δικάζουν και καταδικάζουν στο φτερό πάνω στον καφέ και στο μουχαμπέτι, κι όποιον πάρει ο Χάρος. Σε δουλειά να βρισκόμαστε, αλήθειες, ψέματα, δεν έχει σημασία, αρκεί να είναι σπέρμα και αίμα. Μόνο αυτά ¨πουλάνε¨ σήμερα. Μόνο αυτά απασχολούν. Το ότι οι Τούρκοι έχουν σαράντα πλοία να αρμενίζουν στο Αιγαίο δεν έχει την παραμικρή πλέον σημασία. Το μόνο που τους νοιάζει είναι ποιός κοιμήθηκε με ποιά ή με ποιόν, το αν ο εγκληματίας Κουφοντίνας δικαιούται κάτι ή όχι - οι νομοταγείς πολίτες και τα δικαιώματά τους ουδέποτε τους απασχόλησαν - και πάει λέγοντας. Η Μακεδονία και οι Σκοπιανοί αποτελούν πλέον μακρύ παρελθόν, ξεχασμένο... Η Κύπρος ήταν που ήταν μακριά, χάθηκε για τα καλά τώρα... Η καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας και η διάλυση της κοινωνικής ραχοκοκαλιάς που ακούει στο όνομα ¨μεσαία τάξη¨, το ίδιο. Και πόσα άλλα... Ξέρετε, υπάρχει δικαιοσύνη που επιλαμβάνεται των προαναφερθέντων και εν πάσει περιπτώσει εσείς είστε που λέτε και ξαναλέτε ότι έχετε απεριόριστη εμπιστοσύνη σ΄ αυτήν - εγώ αντίθετα, έτσι που την έχουν κάνει, δεν έχω καμμία. Αν όμως δεν σας αρέσει τελικά ο τρόπος που λειτουργεί, αλλάξτε την και σταματήσετε να παίρνετε ντεπόν για τον πονοκέφαλο αντί να σας απασχολήσει έστω και τώρα η αιτία του. Η πασίγνωστη αιτία του...

Αν σας βγάλουν με έναν μαγικό τρόπο τον ποδόγυρο από την ζωή σας, τι θα σας μείνει; Εγώ σας λέω τίποτα. Ενα μεγάλο τίποτα με λίγο καθόλου... Και μετά σας φταίνε οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι που τακιμιάζουν με τον Σκοπιανό και τον Τούρκο. Ξυπνήστε πρίν είναι αργά. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ. Δεν δείχνει η ελληνική κοινωνία φερέγγυα όταν από την μία δεσπόζει καθημερινά η κλειδαρότρυπα και από την άλλη όταν οι αριστεροί το έχουν ξεχειλώσει και οι τάχα μου δεξιοί το τραβούν ακόμη περισσότερο με την απύθμενη ανοχή τους που μόνο φόβος και δειλία μπορεί να χαρακτηριστεί για να μην πώ συναλλαγή. Να το πώ, γιατί να μην το πώ; ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ είναι.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα θέματα από το πήδημα που πρέπει να σας απασχολήσουν και μάλιστα άμεσα. Υπάρχει και εκείνη η Ρόδος, δηλαδή, η στιγμή, που κοντεύει, να σας ¨αφήσουν¨ να βγείτε από τα κλουβιά που σας έχουν κλείσει ένα χρόνο τώρα με ένα μάτσο αστείες προφάσεις και τότε θα έρθετε αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Θα φάτε στην μάπα μία πρωτοφανή δημογραφική αλλαγή και θα προσγειωθείτε ανώμαλα όταν σε ολόκληρες γκετοποιημένες περιοχές των Ελληνικών πόλεων δεν θα μπορείτε να συννενοηθείτε αν δεν μιλάτε Πακιστανικά ή Αραβικά. Μαντήλες και κελεμπίες να φάνε κι οι κότες γιατί, όσο εσείς αράζατε χωρίς να αντιδράτε στις πονηρές καραντίνες που ίσχυαν ΜΟΝΟ για εσάς και ποτέ γι αυτούς, η αγαπητή σας κυβέρνηση έμπαζε ακριβώς όπως και η προηγούμενη κρουνηδόν τους λάθρους στην ελληνική ενδοχώρα, δημιουργούσε ολόκληρα χωριά, τους πλήρωνε (!!!) χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα παραγωγικό - τουναντίον ρήμαζαν και κατέστρεφαν σε κάθε ευκαιρία - για να μας έρθουν ακόμη περισσότεροι κι εσάς σας έδινε ψίχουλα... Δεν σας φταίει κανένας αφού την βρίσκατε με τα ψίχουλα και κολλάγατε στο χαζοκούτι που σας έκανε τα μυαλά σούπα με τις ανωμαλίες του κάθε πικραμένου. Σας άρεσε... Ετοιμαστείτε τώρα λοιπόν να ξυπνήσετε άσχημα. Οταν αρχίσετε να κυκλοφορείτε ξανά ελεύθερα χωρίς μέτρα, θα διαπιστώσετε πόσα καταστήματα που ξέρατε θα έχουν κλείσει. Θα πάτε να πάρετε έναν καφέ και μία τυρόπιττα και θα βλέπετε μικρομάγαζα άδεια... ρολλά κατεβασμένα... με ¨ενοικιάζεται¨ παντού κολλημένα στις τζαμαρίες. Βρήκαν την Αχίλλειο φτέρνα σας, τον ποδόγυρο, άντε και κανένα επίδομα για να κάθεστε και να μην μιλάτε και σας ξεγέλασαν για τα καλά. Θυμηθείτε τα λόγια μου όταν θα αναγκαστείτε να ψωνίσετε από Πακιστανικά μικρομάγαζα αμφιβόλου ποιότητος γιατί δεν θα υπάρχει αντίστοιχο ελληνικό στην περιοχή σας. Εχετε να φάτε γύρο από γάτες και σκύλους που θα πάει καπνός και για να μην πεταχτεί κανένας πονηρός, τους έχω δεί με τα μάτια μου να το κάνουν αυτό στον Μαραθώνα (το τι επακολούθησε δεν κάνει να γραφτεί εδώ, αλλά γλύτωσα 2 σκυλιά από το μαχαίρι, ενώ άλλα δύο δεν τα πρόλαβα). Οσο για τα εθνικά, πενήντα χρόνια τώρα η Κύπρος δεν σας έγινε μάθημα. Ούτε πιό πρόσφατα τα Σκόπια για να καταλάβετε με ποιούς έχετε να κάνετε. Σε λίγο έχει σειρά η Θράκη - εκτός αν όντως την σώσουν για μας οι Αμερικανοί όπως φημολογείται, για να την χρησιμοποιήσουν για πάρτη τους, ΑΝ αποφασίσουμε επιτέλους να τα βρούμε μαζί τους. Μετά το μισό Αιγαίο, και ένας Θεός ξέρει τί άλλο.

Ενα βροχερό Σάββατο πρωί, δηλαδή μία όμορφη ημέρα για μένα αφού την χαίρομαι την βροχή και την πρωινή ησυχία, και αντί να ρεμβάσω και να χαθώ στις σκέψεις μου, γράφω... Αλλά δεν αντέχω άλλο να τα κρατάω μέσα μου. Πονάω να βλέπω την πατρίδα μου σε αυτά τα χάλια. Να βλέπω την πιό όμορφη χώρα του πλανήτη που κάποτε ήταν κοσμοκράτειρα να έχει καταντήσει να φοβάται δύο πουθενάδες σαν τον Ράμα και τον Ζάεφ και έναν τούρκο δικτάτορα της φακής που κάθεται πάνω σε αναμένα κάρβουνα και λίγο θέλει για να αρπάξει και να γίνει μόνος του παρανάλωμα... Πάλι καλά που δεν έχουμε το Λιχνεστάιν κοντά μας δηλαδή! Θα σταματήσω εδώ γιατί μόλις διάβασα κάτι θέσφατο από άλλον έναν ημιμαθή ξεφτίλα ¨καθηγητή πανεπιστημίου¨που τολμάει να βάζει στο στόμα του τους προγόνους μας, μιλώντας για την ανθρωποκεντρικότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και συγκρίνοντάς την με τον διαφωτισμό. Ε λοιπόν κύριε αγράμματε καθηγητή από τα Lidl που υπό ΚΣ θα είχες ήδη πάει σπίτι σου, μάθε ότι οι πρόγονοί μας ουδέποτε παρέλλειψαν από την εξίσωση το Χάος και τον Φυσικό Νόμο και μάλιστα τα ανθρώπινα επιτεύγματα έπρεπε να περάσουν πρώτα από αυτό το φίλτρο για να γίνουν στην συνέχεια αποδεκτά από όλες τις αρχαιοελληνικές πόλεις και κοινωνίες. Από όλες ανεξαιρέτως. Σε αυτό ακριβώς διαφέρουμε σήμερα, ότι δηλαδή χάσαμε αυτό το φίλτρο παντελώς, με αποτέλεσμα να περνάμε πολύ εύκολα στην υπερβολή... στην ύβρι... Αυτό είναι το πρόβλημά μας σήμερα αγαπητοί μου, όσο δε για τους Ευρωπαίους και τον διαφωτισμό τους, την γνωρίσετε την πάγια θέση μου. Αυτοί οι δοκησίσοφοι ευθύνονται για τον άκρατο ανθρωποκεντρισμό και την θέση ότι τα πάντα μπορούν να εξηγηθούν με βάση την λογική και τον Λόγο - οι Ελληνες δεν το υποστήριξαν ποτέ αυτό - απομακρύνοντας έτσι τον άνθρωπο από τον Φυσικό Νόμο και, το χειρότερο απ΄ όλα, φορτώνοντας τις ασυναρτησίες τους πάνω σε εμάς τα τελευταία 200 χρόνια που νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι. Ηταν που ήταν στραβό τ΄ αμπέλι... (δεν το ξέρω το παρακάτω γιατί δεν τα πάω καλά με τα γνωμικά του ¨σοφού¨ λαού).

Τέσπα που λέει και η φίλη μου η Σοφία στην τελευταία έκδοση της νεοελληνικής! Δύσκολο να μπορείς να συγχωρήσεις τον εαυτό σου για τον χαμένο χρόνο σε λάθος ανθρώπους και λάθος επιλογές, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος μονίμως με την επιφάνεια την αδιαφορία και το βόλεμα. Οταν στα λόγια όλοι είναι εθνικιστές και φιλόπατρεις αλλά στις πράξεις λάμπουν δια της απουσίας τους. Ομως, όσο χρόνο κι αν έχασες, πρέπει να βρείς το κουράγιο να τραβήξεις μπροστά. Και αυτό είναι ακόμη πιό δύσκολο, κι ας είναι μονόδρομος. Και αν μπορείς να κάνεις κάτι εσύ για να σώσεις την κατάσταση, κάντο, μόνος σου, χωρίς να περιμένεις τίποτα από κανέναν.

(ΗΚ)

Comments