ΑΛΕΕΣ ΑΡΙΣΤΟΙ ΑΝΔΡΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ

Η Ζωή είναι συνεταιρισμός, ο Θάνατος χωρισμός, ο δε Θείος (Φυσικός) Νόμος αναπόφευκτος... Βασίζεται στην δικαιοσύνη και καθορίζει τον βαθμό και την ένταση της ανάγκης.
Αυτή είναι μία κλεφτή ματιά στον "Ιδεοκρατικό Ελληνικό Πολιτισμό" που ξεχάσαμε, τον Ελληνισμό. Γιατί αν όσο ζούμε δεν μπορούμε να συνεργαστούμε, τότε, είτε το θέλουμε είτε όχι, δεν είμαστε Ελληνες.
Οταν ο Ξέρξης κάλεσε τον Δημάρατο, που εκτελούσε χρέη συμβούλου, ρωτώντας τον αν οι Έλληνες θα αντισταθούν, εκείνος του απάντησε ότι όσο μικρός και να ήταν αριθμητικά ο αντίπαλος, θα πολεμούσε με σθένος και αυταπάρνηση. Ο Πέρσης δυσανασχέτησε απαξιώνοντας τα λόγια του Δημαράτου και τότε εκείνος συμπλήρωσε, όπως μας μεταφέρει ο Ηρόδοτος:
Ως δὲ καὶ Λακεδαιμόνιοι κατὰ μὲν ἕνα μαχόμενοι οὐδαμῶν εἰσι κακίονες ἀνδρῶν, ἀλέες δὲ ἄριστοι ἀνδρῶν ἁπάντων. ἐλεύθεροι γὰρ ἐόντες οὐ πάντα ἐλεύθεροί εἰσι· ἔπεστι γάρ σφι δεσπότης νόμος, τὸν ὑποδειμαίνουσι πολλῷ ἔτι μᾶλλον ἢ οἱ σοὶ σέ. [7.104.5] ποιεῦσι γῶν τὰ ἂν ἐκεῖνος ἀνώγῃ· ἀνώγει δὲ τὠυτὸ αἰεί, οὐκ ἐῶν φεύγειν οὐδὲν πλῆθος ἀνθρώπων ἐκ μάχης, ἀλλὰ μένοντας ἐν τῇ τάξι ἐπικρατέειν ἢ ἀπόλλυσθαι.
Το ίδιο και οι Λακεδαιμόνιοι· πολεμώντας ένας προς ένα δεν είναι κατώτεροι από οποιονδήποτε πολεμιστή, πολεμώντας όμως όλοι τους μαζί είναι οι πιο αντρειωμένοι του κόσμου. Γιατί είναι βέβαια ελεύθεροι, όμως η ελευθερία τους δεν είναι απόλυτη· γιατί πάνω τους στέκεται δυνάστης ο νόμος, που τον τρέμουν πολύ περισσότερο απ᾽ ό,τι οι δικοί σου εσένα. [7.104.5] Εκτελούν λοιπόν ό,τι τους προστάζει αυτός· και τους δίνει πάντοτε την ίδια προσταγή, απαγορεύοντάς τους να υποχωρούν στη μάχη μπροστά σε πλήθος ανθρώπων, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό, αλλά να μένουν στις γραμμές τους και να ζητούν ή τη νίκη ή να πεθαίνουν.
Οσο καλοί κι αν είμαστε μόνοι μας λοιπόν, δεν θα τα καταφέρουμε ως έθνος. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα χαθούμε. Το βλέπετε και μόνοι σας. Αντίθετα, ΑΛΕΕΣ ΑΡΙΣΤΟΙ ΑΝΔΡΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ. Ολοι μαζί σαν ένας, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν.
Ζητείται η συνεκτική ουσία της κοινωνίας των απανταχού Ελλήνων... Ζητείται η αναβίωση του ξεχασμένου ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ μας.
(ΗΚ)

Comments