Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΝ... ΣΟΣΙΑΛ ΜΗΔΙΑ...


Οι Ελληνες, εκτός από ιατροί-λοιμωξιολόγοι, αποδεικνύονται τελευταία και έγκριτοι νομικοί, με τους περισσοτέρους να προτιμούν την καρέκλα του εισαγγελέως, χωρίς βέβαια να έχουν ποτέ σπουδάσει το αντικείμενο. Αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι δεν έχουν μέτρο και ότι η κατάχρηση έχει αντικαταστήσει την ελευθερία της επιλογής η οποία έχει - ή τουλάχιστον πρέπει να έχει - πάντα μέτρο μέσα σε μία ανθρώπινη κοινωνική ομάδα. Η ομορφιά που θα μπορούσαν να προσφέρουν τα κοινωνικά δίκτυα σπιλώνεται από την χρήση τους ως ανεξέλεγτες έδρες προβολής θέσεων, ιδίως κατηγορίας, πρός πάσαν κατεύθυνσιν, χωρίς φόβο κυρώσεων καίτοι αποτελούν βήματα δημόσιας εμβέλειας (άλλο αν αφορούσαν μόνο μικρές κλειστές ομάδες) και συνεπώς ισχυρότατα εργαλεία στο οπλοστάσιο κάθε κακοπροαιρέτου εισαγγελάτου. Κακώς δεν εμπίπτουν στον ίδιο νόμο με τα ΜΜΕ. Κακώς κάκιστα όταν οι αναρτήσεις είναι δημόσιες. Εκείνο δε το μηδενί δίκην δικάσεις έχει πάει πρό πολλού περίπατο και όσοι συνεχίζουν να πιπιλίζουν την καραμέλα της εμπιστοσύνης προς την ελληνική δικαιοσύνη, εννοούν όσο εκείνη αποφασίζει σύμφωνα με τις υποδείξεις τους. Η ελληνική δικαιοσύνη με τα δύο μέτρα και τα τρία της σταθμά, που τιμωρεί καστανάδες και γιαγιάδες που πωλούν τερλίκια ενώ αφήνει τρομοκράτες να μπαινοβγαίνουν στην στενή λες και είναι τσιφλίκι τους, με την επιρρεπή της λειτουργία στις πολιτικές και κοινωνικές πιέσεις διαφόρων ομάδων και με την απίστευτη πολυνομία της που μέσα της χάνει η μάνα το παιδί... χρειάζεται ριζική αναμόρφωση. Και κάποτε αυτό πρέπει να γίνει.

Στην από δώ άκρη του Ατλαντικού, η υπερδύναμη που βρέθηκε μία ανάσα από έναν νέο εμφύλιο σπαραγμό, ορκίζει αύριο νέο Πρόεδρο. Ο ουρανοξύστης όμως που λέγεται Αμερική, ακόμη δονείται. Οταν δε δονείται ένας ουρανοξύστης, τα πέριξ αυτού μικρότερα ευαγή ιδρύματα μπορεί πολύ εύκολα ακόμη και να πέσουν. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική (είπα κι εγώ κάτι τετριμμένο και ξύλινο μιά φορά...).
(ΗΚ)

Στην φωτογραφία, λόγω της ημέρας, μία σπάνια έκδοση του 1776 που βγαίνει σε δημοπρασία στις 22 Ιανουαρίου, 2021 (A Contemporary Broadside Edition Of The Declaration Of Independence, Continental Congress, 1776. Estimate: $600,000-800,000).

Comments