OΥΔΕΙΣ ΕΚΩΝ ΠΟΝΗΡΟΣ ΟΥΔ' ΑΚΩΝ ΜΑΚΑΡΙΟΣ


Εγραφα στις 16 Αυγούστου του 2014: 
OΥΔΕΙΣ ΕΚΩΝ ΠΟΝΗΡΟΣ ΟΥΔ' ΑΚΩΝ ΜΑΚΑΡΙΟΣ (Σωκράτης - Πλάτων, Περί δικαίου 375.d) "Κανείς δεν είναι κακός με την θέλησή του, ούτε και ευτυχισμένος χωρίς την θέλησή του". 
Εγώ στό δεύτερο θα έδινα περισσότερη σημασία.
Σήμερα, 18 Αυγούστου 2019, πέντε ολόκληρα χρόνια και δύο ημέρες μετά, θα έδινα ακόμη μεγαλύτερη σημασία στο δεύτερο και θα απέρριπτα εντελώς το πρώτο, αφού ανάμεσα στα δύο άκρα, βασιλεύει πάντα η επιλογή. Ο άνθρωπος μπορεί να επιλέξει να μην είναι ούτε να κάνει κακό. Εστω και με ίδιον κόστος. Επιλογή είναι, τόσο απλά.
Οι επιλογές μας όμως σήμερα έχουν θολώσει αφού κολυμπάμε βουτηγμένοι στο "περίπου", ενώ γύρω μας οι "δήθεν" πολλαπλασιάζονται σαν τα ζιζάνια σε έναν αφρόντιστο κήπο και πνίγουν τα λουλούδια. Γιατί δεν τον φροντίζουμε τον κήπο μας... Τόσο τον ατομικό μας ο κάθένας, όσο και τους μεγάλους κήπους, τους μαζικούς και κοινόχρηστους. Εχουμε καταντήσει να δεχόμαστε να συμπεριφερόμαστε στα ζιζάνια όπως ακριβώς και στα λουλούδια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ολοι ξέρουν όμως μέσα τους ότι τα ζιζάνια θέλουν ξερίζωμα, όχι φροντίδα. Οσο λοιπόν τα αφήνουμε απείραχτα ή ακόμα χειρότερα, τα φροντίζουμε κιόλας, σύντομα θα τα πνίξουν τα λουλούδια... όλα... και ο κήπος θα πάψει να μας προσφέρει αγαλλίαση, δηλαδή ίαση...
Εύχομαι μία δημιουργική εβδομάδα σε όλους.
(ΗΚ)

Comments