ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΦΡΟΝΕΟΝΤΑΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΓΙΓΝΕΣΘΑΙ


Σάββατο πρωί, καφές και μπόλικη περισυλλογή γιατί η επόμενη εβδομάδα είναι βαριά... Τουλάχιστον... Και παρ¨όλα τα χάλια μας - γιατί τα χάλια μας έχουμε σαν κράτος - παρ΄όλα αυτά, η ψυχή ζητάει πάντα γείωση στα βάθη αυτού του πράγματος, αυτής της ιδέας που λέμε Ελλάδα. Στα βάθη, γιατί πάτο δεν πιάνεις... Είναι απύθμενη η Ελλάδα, στα καλά της και στα κακά της... Σε όλα της.
Ελα και πάρε με από δώ
Εχει νυχτώσει και φοβάμαι
Δεν τόχω πιά για μυστικό
Οτι για σένα δεν κοιμάμαι..
Χιλιάδες στιγμές ξεχασμένες
Φωτογραφίες θλιμένες...
Ακούω ελληνική μουσική αλλά αυτές οι τελευταίες δυό γραμμές κόβουν βόλτες στο μυαλό μου από χθές βράδυ κι όσο τριγυρίζουν τόσο με πείθουν ότι ξεχάσαμε. Αυτό ήθελαν, αυτό θέλουν, αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να πετύχουν... Να μας κάνουν να ξεχάσουμε ποιοί είμαστε και ακόμα περισσότερο, τί είμαστε. Και όσο ξεχνάμε τόσο απομακρυνόμαστε, τόσο ξεμοναχιαζόμαστε και τόσο πιό ευάλωττοι γινόμαστε. Διαίρει και βασίλευε δηλαδή γιατί όπως έγραψε κάποτε και έκτοτε επαληθεύτηκε άπειρες φορές ο Ηρόδοττος, Έλληνας ομοφρονέοντας χαλεπούς είναι περιγίγνεσθαι (Οι Έλληνες είναι ανίκητοι όταν είναι ενωμένοι).
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
Γράψτε το με μεγάλα γράμματα και κολλήστε το στην πόρτα του σπιτιού σας ώστε κάθε φορά που βγαίνετε να το διαβάζετε... και να θυμάστε... Γιατί να είστε σίγουροι ότι θέλουν να σας κάνουν να ξεχάσετε ποιοί είστε. Τι είστε... Ελληνες και ανίκητοι, αν ομονοήσετε.
Αν...
(ΗΚ)

Comments