ΤΟ ΓΑΡ ΔΙΑ ΠΛΕΙΣΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣ ΙΣΜΕΝ ΘΑΥΜΑΖΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΝ ΗΚΙΣΤΑ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΔΟΝΤΑ

Οι διαφορές μας με την Τουρκια δεν αφορούν την Ευρώπη και την Διεθνή Κοινότητα. Αφορούν μόνο εμάς τους δύο. Η Τουρκία το γνωριζει πολύ καλά αυτό. Εμείς όχι.
Δεν υπάρχουν σύμμαχοι με την έννοια που η Ελληνική Κυβέρνηση θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε. Ούτε στην Ηνωμένη Ευρώπη που μόνο ενωμένη δεν είναι, ούτε στην αποχωρήσασα Βρεταννία που δεν είναι πιά μεγάλη και βέβαια ούτε και στην Αμερική. Οι φίλοι του Τράμπ στην Ελλάδα θα βρεθούν πρό μεγάλης εκπλήξεως αν πιστεύουν ότι όταν τραβιέται από παντού στον κόσμο θα κάτσει να ασχοληθεί με τα Ελληνοτουρκικά. Ασε που αν ησχολείτο θα ξαναθυμόμασταν Κύπρους και Σκόπια. Ούτε η Ελληνική διασπορά θα κάνει κάτι σημαντικό γιατί έχουν μολυνθεί και αυτοί με τον ιό της διαμαρτυρίας και των διαδηλώσεων. Οσο για το ξανθό γένος - εδώ γελάνε - βρίσκεται δεκαετίες τώρα σε χειμερία νάρκη.
ΞΥΠΝΑΤΕ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
Οταν περιμένεις να είσαι απόλυτα έτοιμος για να κάνεις κάτι, θα περιμένεις πολύ... Θα πεθάνεις δηλαδή και ακόμη θα περιμένεις... Δεν υπάρχει χρόνος. Εχουν τελειώσει οι καβάντζες προ πολλού. Η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ στην Τουρκική αυθάδεια ΜΕ ΕΡΓΑ, όχι λόγια. Ηδη έχουμε αργήσει πάλι περιμένωντας τους ξένους... Λέω δε για τελευταία φορά διότι πλέον η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να δρά και να αναγκάσει την παρηκμασμένη και φαντασμένη Τουρκία να αντιδρά. Ο κατευνασμός δεν δουλεύει και η υποχωρητικότητα εκλαμβάνεται ακριβώς για αυτό που είναι: Δειλία. Να τους βράσω όλους τους στρατηγικούς συμβούλους και αναλυτές που μπαινοβγαίνουν στα κυβερνητικά γραφεία αν δεν μπορούν να προτείνουν τα αυτονόητα...
Και ακόμη, είναι κάτι παραπάνω από λάθος να συζητάτε - και μάλιστα δημόσια - τέτοιες ώρες το που στοχεύει ο Ερντογάν και άν θέλει ή όχι να αντικαταστήσει την Σαουδική Αραβία ως εγγυήτρια χώρα του Ισλάμ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Να κάνει ότι θέλει χωρίς να μας ενοχλεί εμάς. ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ... και πολύ μάλιστα. Επιτέλους καταλάβετε ότι όσοι αναλώνονται σε τέτοιες συζητήσεις στέλνουν προς τον Τούρκο το λάθος μήνυμα, ότι δηλαδή τον ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ και γιαυτό μιλούν αντί να πράττουν.
΅Τὰ γὰρ διὰ πλείστου πάντες ἴσμεν θαυμαζόμενα καὶ τὰ πεῖραν ἥκιστα τῆς δόξης δόντα΅.
Γνωρίζουμε όλοι ότι εκείνο που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι αυτό που βρίσκεται μακριά και του οποίου η φήμη δεν έχει υποβληθεί σε δοκιμασία, είπε σοφά ο στρατηγός Νικίας τὸν Νικηράτου στην εκκλησία του Αθηναϊκού δήμου για την εκστρατεία στην Σικελία με την οποία δικαίως διαφωνούσε. Αυτό ακριβώς ισχύει και με τον Τούρκο μεγαλομανή Πρόεδρο, ακριβώς όμως. Πετάξτε το μπαλλάκι στο δικό του τεραίν, υποβάλλετέ τον σε δοκιμασίες και θα δείτε πόσο γρήγορα και πόσο εύκολα τα γυάλινα πόδια του θα αρχίσουν να σπάνε.
(ΗΚ)

Comments