ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 



Όταν η Ελλάδα αναγκάστηκε να αντισταθεί στον Περσικό επεκτατισμό και επέτρεψε έτσι στην Ευρώπη να υπάρξει μελλοντικά σαν οντότητα, η Αθήνα μπορούσε να αντιπαραθέσει μία οικονομία με ΑΕΠ μόλις 250 τάλαντα ετησίως. Ο Δαρείος έβλεπε να εισρέουν στα ταμεία του πάνω από 15.000 τάλαντα κάθε χρόνο, από κάθε γωνιά της τεράστιας αυτοκρατορίας του. Αργότερα ο Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του με 60 τάλαντα όλα κι’ όλα και όταν κατέλαβε τα βασιλικά θησαυροφυλάκια βρήκε μέσα πάνω από 200.000 χρυσά και αργυρά τάλαντα… Και όμως, οι Έλληνες τόλμησαν και αντιπαρέταξαν στους περσικούς θησαυρούς και τις αμέτρητες ορδές που αυτοί εξαγόραζαν, την ελευθερία τους, την αδάμαστη ψυχή τους και τον ηρωικό τρόπο ζωής τους. Αποφάσισαν να πολεμήσουν ορκιζόμενοι ΟΥ ΠΟΙΗΣΟΜΑΙ ΠΕΡΙ ΠΛΕΙΟΝΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, βύθισαν τα πόδια τους στην γή, ανυποχώρητοι, άκαμπτοι και πολέμησαν. Πολέμησαν και νίκησαν.

Οι πρόγονοι των σημερινών ¨ναι σε όλα¨ φυσικά και έλειπαν από τη χώρα το 1940 και ¨έκαναν αντίσταση¨ από κάπου πολύ μακριά, με ασφάλεια (Μ. Ανατολή, Αμερική κλπ.). Αντίθετα οι πραγματικοί Έλληνες ήρωες άντεξαν 219 ημέρες όταν η Νορβηγία κράτησε μόλις 61, η Γαλλία 43, η Πολωνία 30 και η Δανία, η Τσεχοσλοβακία και το Λουξεμβούργο 0… Κατά τη διάρκεια των 219 ημερών σκοτώθηκαν 13.676 στρατιώτες μας και ένας Θεός ξέρει πόσοι ακόμη μετά από την κατάρα της κατοχής και όλων όσων έφερε μαζί της και στο κατόπιν της, συμπεριλαμβανομένου του αδελφοκτόνου σπαραγμού...

Σήμερα η κατοχή, η παράδοση και η πλήρης υποταγή στα ξένα κέντρα εξουσίας και στους εν γένει τοκογλύφους όχι μόνο δεν άντεξε 219 ημέρες να έλθει, αλλά προετοιμαζόταν μάλλον 219 μήνες, μη πώ 219 χρόνια μιάς και θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από το ΄21 σε λίγο. Αλλά γιατί να μήν πώ; Ψέματα είναι ότι από την Επανάσταση μέχρι σήμερα λειτουργούμε υπό εποπτεία και Γαλλοαγγλικοαμερικανική κηδεμονία; Ψέματα είναι ότι μας επέβαλαν συστήματα αντίθετα με την ιδιοσυγκρασία και τό γένος μας; Κάθε άλλο... Και αλήθεια είναι και ο βασικός λόγος της κατάντιας μας αν θέλετε την προσωπική μου άποψη. Οταν οι Αμερικανοί και οι Ελβετοί αντέγραφαν την αρχαιοελληνική αυτοδιοίκηση, στην Ελλάδα επεβλήθει κάτι ανάλογο του να στείλεις τις πολικές αρκούδες να ζήσουν στο Σερενγκέτι... Μόνο ένας ψυχοπαθής θα μπορούσε να πιστέψει ότι κάτι τέτοιο θα είχε ποτέ επιτυχία. Αλλά οι λόγοι είναι άλλοι, πολύ συγκεκριμένοι και όχι του παρόντος. Επιφυλάσσομαι.

Έτσι βλέπουμε από το 2009 μέχρι σήμερα, τους εγγονούς των νεκρών ηρώων του 40 να αυτοκτονούν, να μεταναστεύουν, να τρομοκρατούνται, να λοιδορούνται και να ενοχοποιούνται καθημερινά από τους διαδόχους των αντιστασιακών των σαλονιών της ασφαλούς ξενιτιάς και τους απογόνους των συνεργατών και δοσιλόγων της κατοχής. Όλοι αυτοί οι νεοδοσίλογοι συνεπικουρούνται φυσικά από μια κάστα αυτοπροσδιοριζομένων σαν «μορφωμένων» φιλοευρωπαϊστών Ελλήνων πολιτών, αλλά με χαμηλή νοημοσύνη και ελαστική ενοχική συνείδηση, σαν τον Ιππία που ακόμα και στα 80 του χρόνια ήλπιζε όταν πάτησε ξανά το πόδι του στην ιερή Γή του Μαραθώνα, ότι οι Πέρσες που έφερνε μαζί του θα του ξανάδιναν την Αθήνα στο πιάτο. Λογάριασε όμως χωρίς τους ξενοδόχους, τον ήρωα Καλλίμαχο, τον πολέμαρχο, τον δίκαιο Αριστείδη, τον γίγαντα Κυναίγειρο, τον αδελφό του τον Αισχύλο, τον Θεμιστοκλή και τον Μιλτιάδη. Λογάριασε χωρίς τους εξακόσιους 20χρονους στην πλειοψηφία τους Πλαταιείς που στάθηκαν αντρίκια στο πλευρό των Αθηναίων κερδίζοντας έτσι μία θέση στο πάνθεον των ημιθέων, μαζί με τόσους και τόσους έκτοτε. Κατά την διάρκεια της πολυχιλιετούς ιστορίας της, η πατρίδα μας ποτέ δεν είχε έλλειψη ηρώων. Ποτέ!

Είναι καιρός η Ελλάδα να ξαναγυρίσει στις ρίζες της, στον ηρωικό της τρόπο ζωής και να πάψει να φοβάται τις ορδές των βαρβάρων. Ποτέ δεν μας νίκησαν. Και ούτε τώρα θα το μπορέσουν. Αρκεί να τελειώνουμε επιτέλους με τους Εφιάλτες, γιατί κάστρα σαν την πατρίδα μας πέφτουν μόνο από μέσα.

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 !
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !

Ηλίας Καζακέας

Comments