ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ, ΠΟΤΕ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ




Λυπάμαι πραγματικά που τόση ενέργεια σπαταλιέται σε άσκοπες αντιπαραθέσεις οπαδικού τύπου με θέμα τα πολιτικά. Λυπάμαι που βλέπω πλέον μετά βεβαιότητος ότι μόνο και μόνο για να ξεφορτωθούν τον Τσίπρα, οι περισσότεροι ήδη έχουν δώσει ανοχή στον Μητσοτάκη. Οταν σου έχουν βάλει το κεφάλι κάτω από την επιφάνεια του νερού και δεν αναπνέεις, δεν έχεις περιθώρια για ανοχές. Εκτός και αν έχεις καβάντζα οξυγόνου...
Η κυβέρνηση δεν είναι παρά ένα εργαλείο και τίποτα παραπάνω. Είναι άνθρωποι, υπάλληλοί μας, που έχουν οικιοθελώς επιφορτιστεί με την υποχρέωση διαχείρισης της ζωής μας, της ιστορίας μας, του μέλοντος των παιδιών μας και της αξιοπρέπειάς μας. Το εργαλείο υπάρχει για να το χρησιμοποιείς, όχι για να σε χρησιμοποιεί εκείνο, ούτε για να το έχεις σε μία βιτρίνα να το βλέπεις όπως κάποτε το σαλόνι και οι πορσελάνες που ήταν μόνο "για τους ξένους".
Αντί λοιπόν να αναλώνεστε τόσοι πολλοί τόσο πολύ στα διαδικαστικά, απαιτείστε να μάθετε στόχους και χρονοδιαγράμματα. Απαιτείστε, πρώτα από τον εαυτό σας και μετά από όλους τους άλλους, να μιλάτε για τον σκοπό και όχι για τα εργαλεία. Απογαλακτιστείτε πλέον από το ταξίδι και όλη αυτή την ηττοπαθητική θέαση της ζωής γιατί αλλιώς δεν θα μάθετε ποτέ να απαιτείτε αυτά που δικαιούστε. Και από τους υπαλλήλους σας πρέπει να απαιτείτε να παράγουν, όχι απλά να γράφουν ώρες στο κοντέρ τους πίνοντας καφέδες και φορτώνοντας κιλά στο κορμί τους.
Δεν είναι δουλειά σας το πώς. Το πώς θα μειωθεί η γραφειοκρατία, το πώς θα έρθουν επενδύσεις, το πώς θα ξεκαθαρίσει η κόπρος τους Αυγείου στα Εξάρχεια, το πώς θα αναπνεύσει το κέντρο της Αθήνας... δεν είναι δουλειά σας όλα αυτά. Δουλειά σας είναι να απαιτείσετε να γίνουν αφού σας υποσχέθηκαν ότι μπορούν να τα κάνουν. Αυτή είναι η μόνη δουλειά σας και να μην δεχθείτε συμψηφισμούς.
Ξεκινάτε πολλοί με γκόλ από τα αποδυτήρια όταν δίνετε ανοχή. Το ρολόι τρέχει και το οξυγόνο τελειώνει. Αν ανοίξετε το στόμα σας θα καταπείτε νερό. Για τί ανοχή μου μιλάτε;
Βοηθείστε όσο μπορείτε την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση να επιτελέσει το έργο που σας υποσχέθηκε ότι θα κάνει. Μην της βάζετε τρικλοποδιές, σταθείτε στο πλευρό της όποια κι αν είναι η πολιτική σας πίστη, αλλά ανοχή μην δώσετε πλέον σε κανέναν. Η δική μου έχει στερέψει προ πολλού.
(ΗΚ)

Σημ: Ελλειψη ανοχής δεν σημαίνει αδιαφορία για την ανάγκη χρόνου υλοποίησης των προγραμμάτων.

Comments