ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ


Ζούμε σε περίεργους καιρούς. Αλλο πράγμα η αυτοκτησία, η ιδιοκτησία, η ελευθερία και ο εθνικισμός, εντελώς άλλο η ανθρωπιά που δεν πρέπει να χάνεται όταν παλεύουμε με τα κύματα της διεθνούς ισοπέδωσης μέσα στο καζάνι της... σούπας. Ακόμη και στα πιό δύσκολα, αν θέλουμε να λεγόμαστε Ελληνες, είμαστε καταδικασμένοι να βλέπουμε τον άνθρωπο μέσα και πίσω από τα φίλτρα... από όλα τα φίλτρα. Και να βοηθούμε. Να συνδράμουμε όταν και όσο μπορούμε, σιωπηλά, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Και να μην ζητούμε το παραμικρό αντάλλαγμα. Γιατί ο δρόμος της ζωής βρίσκεται στην καλοσύνη, στην άμιλλα την ευγενική όχι στον ανταγωνισμό και στην κακία.
Λυπάμαι αν αυτά κατήντησαν ψιλά γράμματα - γιατί κατήντησαν όντως - αλλά τουλάχιστον είμαι χαρούμενος για ένα πράγμα: που είμαι Ελληνας και παρ΄ όλο που ζώ στις ΗΠΑ, μπορώ να διαβάζω τις κριτικές και τις πολιτικές αναλύσεις των συμπατριωτών μου για τις Αμερικανικές εκλογές, μιάς και οι νεοέλληνες τα ξέρουν όλα και μάλιστα πολύ καλύτερα από τους ίδιους τους αμερικάνους...
Καλή εβδομάδα να έχουμε και εκτός από το μυαλό, βουτήξτε λίγο την γλώσσα και στην καρδιά ορισμένοι... Ο φανατισμός όταν ζευγαρώσει με τον ξερολισμό δεν έχει ποτέ καλά αποτελέσματα αφού χάνεται από τα μάτια μας το μέτρο και χανόμαστε στην συνέχεια κι εμείς μέσα στην υπερβολή.

(ΗΚ)
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, 2020

Comments