ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΦΥΡΟ


Η απίστευτη αφέλεια - ή βλακεία αν θέλετε - των νεοελλήνων να πιστεύουν ότι η ορθόδοξη Ρωσσία θα σπεύσει να τους βοηθήσει (ένας Θεός ξέρει πόσα απίστευτα διάβασα αυτές τις ημέρες λόγω επετείου), δεν είναι τυχαία και δεν έχει βέβαια την παραμικρή σχέση με τους Ρώσσους. Ως γνωστόν άλλωστε - άγνοια ιστορίας και νόμου δεν δικαιολογείται - το 1853 δια στόματος Νικολάου, Τσάρου της Ρωσσίας, έγινε σαφές τοις πάσιν ότι το... "ξανθό γένος", ούτε την Βυζαντινή Αυτοκρατορία θα αφήσει ποτέ να επανασυσταθεί, ούτε κάποια άλλη αντίστοιχη προέκταση της Ελλάδος γιατί αυτό θα την ισχυροποιούσε δραστικά (την Ελλάδα). Και συμπλήρωσε, πρός αποφυγήν και της παραμικρής αμφισβήτησης, ότι σε αυτά που δεν θα επιτρέψει ποτέ να συμβούν, περιλαμβάνεται και η διάλυση της Τουρκίας. Τελείωσε προσθέτοντας ότι κάθε παρεκτροπή από αυτά, θα θεωρηθεί από την Ρωσσία αιτία πολέμου! Ετσι λοιπόν, πρέπει κάποιος να είναι ή βλάξ ή Ιούδας - και στις δύο περιπτώσεις λείαν επικίνδυνος - για να ελπίζει σε "βοήθεια" από βορράν. Τουλάχιστον αυτό θα ήταν το συμπέρασμα ενός σοβαρού ανθρώπου με τακτοποιημένο μυαλό. Δεν είναι όμως έτσι... Γιατί η εστίαση των Ελλήνων στην βοήθεια δεν έχει σχέση με κάτι εξωγενές. Είναι πλέον καταγεγραμμένη ως τακτική επιβίωσης στο αλλοιωμένο DNA των κατοίκων της χερσοννήσου του Αίμου. DNA που θα αλλοιωθεί ακόμη περισσότερο με την αθρόα εισροή και παραμονή στην Ελλάδα ψευτοπροσφύγων και λαθρομεταναστών αγνώστου προελεύσεως και κατασκευής, με εντελώς άλλα ήθη και έθιμα, που αριθμούν ήδη σε εκατομμύρια.
Αν προεκτείνετε λίγο την σκέψη, θα αναγνωρίσετε αυτήν την τακτική σε ανησυχητικά πολλές εκφράσεις της ζωής στην Ελλάδα, με κυριότερη εκείνη του "λαφύρου" - ναι, σωστά διαβάζετε - που ονομάζεται Κράτος! Ανθρωποι που ούτε μπορούν αλλά ούτε και θέλουν να καταλάβουν ότι δεν μπορείς να ξοδεύεις αν πρώτα δεν έχεις παράγει και ακόμα ότι, δεν μπορείς να δανείσεις ή να δανειστείς αν δεν υπάρχει πλεόνασμα (αυτό που περισσεύει δηλαδή αν καταναλώσεις ότι χρειαστείς από αυτά που έχεις ήδη παράγει), έχουν ξεχάσει να εργάζονται. Θεωρούν την εργασία όχι χαρά και μέθοδο βελτίωσης των συνθηκών, αλλά δουλεία (δουλειά, γιαυτό την λένε έτσι) και εστιάζουν όλες τους τις προσπάθειες στην κατάκτηση της εξουσίας για να λαφυραγωγήσουν τα θησαυροφυλάκια του.... Ποιου αλήθεια; Τίνος είναι το Κράτος αν όχι δικό τους;
Αν όλα αυτά σας ακούγονται περίεργα και τραβηγμένα, μην ακούτε εμένα. Ακούστε τον "πολύ" κύριο Πολάκη που είπε μιλώντας στους αγρότες, την φράση «το κράτος δεν είναι δικό μας ακόμα», λές και μιλούσε για κάτι ξένο, κάτι μη ελληνικό και τους το έταζε σαν "μπαχτσίσι"... Και αν ακόμα και αυτό σας φαίνεται διφορούμενο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου, στις 17 Οκτωβρίου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το κατέστησε απόλυτα σαφές, λέγοντας επί λέξη «τους πήραμε το κράτος λάφυρο, κι αυτό δεν το αντέχουν». Με αυτά τα μυαλά, δεν πρέπει να απορρεί κανείς για την απύθμενη κατάντια μας.
Το βλέπω και ατομικά. Είναι γνωστό ότι ο κανόνας του επιχειρείν λέει πώς το 80% των εσόδων, προέρχονται συνήθως από το 20% των δραστηριοτήτων (κανόνας 80/20). Ετσι, ένας επιτυχημένος άνθρωπος εστιάζει σε εκείνο το 20% των παραγωγικών δραστηριοτήτων και αγνοεί λίγο έως πολύ τις υπόλοιπες. Κάτι σαν να αγνοείς τα πολλά γλυκά και να εστιάζεις στο σωστό και υγιεινό φαγητό. Δεν θα το συνεχίσω. Δείτε μόνοι σας αν οι γύρω σας εστιάζουν στις 2 παραγωγικές δραστηριότητες και όχι στις 8 που σπαταλούν εντελώς άσκοπα τον χρόνο τους. Γιατί έχει αυτό σημασία; Διότι αν δεν εστιάσεις στις παραγωγικές δραστηριότητες, δεν θα... παράγεις! Αν δεν παράγεις, δεν θα έχεις να καταναλώσεις και αν δεν παράγεις πολύ, δεν θα σου περισσέψει να ξεπληρώσεις αυτά που χρωστάς. Και αν δεν έχεις να καταναλώσεις ή να ξεπληρώσεις, θα αναγκαστείς ή να πουλήσεις τα ασημικά, ή να ξαναπάρεις δάνειο...
Η, αν είσαι μάγκας - όπως οι Ελληνες τόσα χρόνια - να κάνεις και τα δύο.
Ερχονται εκλογές. Κανένας δεν ανέβηκε τα τελευταία χρόνια στην εξουσία με πραξικόπημα. Τον ανέβασε η ψήφος σας. Προσέξτε λοιπόν, όπως και την υπογραφή σας, που την βάζετε.
(ΗΚ)
φωτο: Η δραστηριότητα αυτή, βάσει του κανόνα 80/20, που εντάσσεται κατά την γνώμη σας;




Comments