Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕ... ΤΟΥΡΚΙΚΑ...


Από τρελό κι από παιδί θα μάθεις την αλήθεια, λέει ο λαός. Όχι την πραγματική, την δικιά τους, λέει ο Ηλίας διαφωνώντας με τον "σοφό" λαό.
Οι άνθρωποι είναι πολύ περίεργα φρούτα τελικά. Το παίζουν σοφοί λέγοντας κάτι μαργαριτάρια που μετά γράφουν στις μνήμες και παίζουν με την αλήθεια, ενώ αντιμετωπίζουν την ψευδαίσθηση με περίσσια σοβαρότητα. Στρουθοκαμηλίζουν μονίμως, λες και τα προβλήματα λύνονται μαγικά αν δεν τα βλέπεις και έτσι εκείνοι θα μπορούν πλέον να ζήσουν ευτυχισμένοι για πάντα. Κι αν διαφωνείτε με την τοποθέτησή μου, αντικαταστήστε το "στρουθοκαμηλίζουν" με το "διακωμωδούν" και θα δείτε αν έχω δίκιο ή όχι.
Η ζωή όμως δεν στρουθοκαμηλίζει, ούτε η διακωμώδιση είναι κανόνας. Οσο να διακωμωδείς και να χλευάζεις τον Ερντογάν για τις απίστευτες γελοιότητες που εκτοξεύει κατά καιρούς - με την Τροία να είναι μέρος της Τουρκικής Ιστορίας και τον Αχιλλέα να μιλάει τουρκικά.... - αν δεν τον αντιμετωπίσεις σοβαρά, σθεναρά, θα ξαναδείς το έργο που έπαιζε δεκαετίες τώρα στον Βαρδάρη του οποίου την κατάληξη την φοράς καπέλλο ΗΔΗ. Θα ξαναδείς την κατάληξη του φόβου σου δηλαδή, που εκφράζεται με την διακωμώδηση, την εκτόνωση, την πολυλογία και την παντελή απουσία πράξεων.
Ελπίζω ακόμη να μην διέφυγε κανενός η κατά τα άλλα φιλική Κίνα που έσπευσε να μπλοκάρει Ελληνικά προϊόντα που έφεραν την ονομασία "Μακεδονία/Μακεδονικό" στην ετικέττα. Ελπίζω (αμαρτάνω κατά συρροήν...) να μην ξεφουσκώσει η εθνική υπερηφάνεια ξανά εδώ μέσω της βαλβίδος της διακωμώδισης, αλλά να δούμε αντίδραση και μάλιστα εξαιρετικά σκληρή και άμεση για τα κινεζικά συμφέροντα στην Ελλάδα. Οχι λόγια και απειλές - δεν έχουμε αξιοπιστία για κάτι τέτοιο - αλλά πράξεις.
Και αφού καταπιάνομαι σήμερα με την επικαιρότητα, "ελπίζω" (τέρμα, δεν την γλυτώνω την κόλαση...) τέλος να διαβάσατε τις απίτευτες γελοιότητες από Ρωσσία μεριά, όπου ο "αρχηγός του αδελφικού ξανθού γένους" (δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη βλακεία στη ζωή μου) και μέγας υποστηρικτής της ελευθερίας της έκφρασης, δήλωσε ότι όποιος μιλάει εναντίον του Προέδρου και της κυβέρνησης, ούτε λίγο ούτε πολύ, θα συλλαμβάνεται.
Και μόλις μπήκε η άνοιξη... Φανταστείτε τι έχουμε να δούμε μόλις ανθίσουν τα κλαδιά και βγάλει η γής χορτάρι...
(ΗΚ)



Comments