GREXIT BREXIT


Οπως σημειώνει πολύ σωστά ο αγαπημένος μου φίλος και συμμαθητής, Dionisis Bris, σχετικά με το περίφημο BREXIT (όταν όλοι μιλούσαν για... GREXIT), ενώ περίμεναν στην Βρεταννία ανάπτυξη το 2017 στο 1.2%, τελικά πέτυχαν 1.7%. Αντίθετα, η Γαλλία έπεσε από 2.3% το 2017 στο 1.5% το 2018 και η Γερμανια αντίστοιχα από 2.2% σε 1.5%. Το γ' τρίμηνο η Ευρωζώνη είχε ύφεση 0.2% και η ΕΚΤ θα τερματίσει την αγορά ομολόγων 2.6 τρις ευρώ. Κατά τα άλλα μας λένε ότι η Βρεταννία θα είναι ο μόνος χαμένος. Α ναι, όσο για την Ελλάδα, έπιασε.... (κόσμια θα εκφραστώ) μόλις 0.4% ανάπτυξη το 2017. Εκείνο το κουλούρι μπροστά είναι όλα τα λεφτά. 
Φοβόμαστε αυτό που δεν γνωρίζουμε και μισούμε εκείνο που φοβόμαστε. Και επειδή οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τίποτα, φοβούνται και μισούν τα πάντα. Οι περισσότεροι. Οι υπόλοιποι γνωρίζουν τουλάχιστον ότι δεν γνωρίζουν και σκύβουν πάνω από τα νούμερα και τα στατιστικά για να βγάλουν άκρη. Οι πρώτοι... ρίχνουν πασιέντζες και διαβάζουν τον καφέ. Ετσι πορεύεται η σημερινή νομενκλατούρα στην πατρίδα με τις γεμάτες - πλέον - τσέπες. Αυτά και καλό βόλι. 

(ΗΚ)
Μανχάταν 1898. Έλληνες μετανάστες στην οδό Bayard, πέντε σέντς το στρώμα. (φωτογράφος J. A. Riis. Museum of the City of New York). Είναι σκληρή η ξενιτιά, αλλά πολύ σκληρότερη η αλητεία της νομενκλατούρας. Πολύ σκληρότερη.

Comments