ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...

Δεν έχει σημασία το πόσο ευτυχισμένος είσαι αλλά το πόσο καλά ή όχι αισθάνεσαι όταν σκέφτεσαι αυτήν την ευτυχία στη ζωή σου. Tο πόσο ευτυχισμένος είναι κάποιος με την ζωή του δεν λέει τίποτα σχετικά με το πόσο ευτυχισμένα την ζεί την ζωή του... Η ευτυχία δεν είναι ποτέ αντικατάστατο του να ζείς καλά.
Οταν λοιπόν θα περάσει ο κορονοϊός και όλες οι παρενέργειές του βγούν στον αφρό, προσέξτε ποιοί θα σας τάξουν τί... Χαρίστε τους την ευτυχία και ζητήστε χειροπιαστά πράγματα που θα κάνουν την ζωή σας, την ζωή μας, καλύτερη σήμερα, όχι σε κάποιον μελλοντικό παράδεισο με πιλάφια και παρθένες.
Το 1/4 του μικρού ΑΕΠ της Ελλάδος θα πάει περίπατο αυτόν τον χρόνο και πάνω από μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι θα αλλάξουν ταμπελάκι και θα αυξήσουν δραστικά το ποσοστό της ανεργίας. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις σκάβουν ήδη τους τάφους τους αφού η εντολοδόχος Γερμανία δεν επιτρέπει την επιχορήγηση χαριστικών κονδυλλίων στα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά απαιτεί τον εξοντωτικό "χαμηλότοκο΅ (εδώ γελάνε) δανεισμό τους. Οι ΗΠΑ που έχουν ήδη χαρίσει 4 τρις στην οικονομία τους γελούν με τους μπροστινούς τους Γερμανούς που δείχνουν να τα καταφέρνουν να περνούν μονίμως το δικό τους. Δεν ξέρω αν το lock-down όντως βοήθησε στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, δεν είμαι ειδικός και δεν γνωρίζω, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι η επί δεκαπενταετία κατρακυλούσα οικονομία μας έχει ήδη πληγεί θανάσιμα από αυτό. Η πεποίθηση των πολιτικών ταγών ότι για άλλη μία φορά θα ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος με δανεισμό, παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή, επιτείνει την καταστροφή, η δε αυτάρκεια μακραίνει έτι περαιτέρω ως πιθανός στόχος και μοναδική λύση.
Κορονοϊός, λαθροεποικισμός όταν εσείς είστε μπουντρουμιασμένοι στα σπίτια σας και θέλετε δίωρη για να πάτε για τσιγάρα, οικονομική κατάρρευση με μπόλικη ανεργία, και τουρκική μεγαλομανία, συνθέτουν την εικόνα του σήμερα αλλά και του αύριο που δεν πρόκειται πλέον να είναι το ίδιο... Ποτέ πιά.
Είναι καιρός για ένα γερό κόσκινο. Για επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων, για περιορισμό υπερβολών και για ξεφόρτωμα... Για γενναίο ξαλάφρωμα από πολλά άχρηστα και κουραστικά, ειδικά όμως από τα πιό βαριά φορτία του ανθρώπου: από άλλους τοξικούς ¨ανθρώπους¨. Οι καιροί γαρ ου μενετοί.
(ΗΚ)
Η φωτό δανεισμένη από την φίλη μου Mirei

Comments